Tassu&Turkin trimmajien esittely:

Hei kaikki, olen Karoliina Ritanen Siilinjärvellä asuva 28-vuotias koiraharrastaja, yrittäjä Lux Pawsin takana. Trimmaus ja turkinhoito on ollut kiinnostuksen kohteeni jo n. 12 vuoden ajan näyttely harrastukseni kautta. Olen aina ollut valmis kehittämään itseäni ja taitojani, jo pienestä pitäen tähän päivään asti. Tässä ammatissa ei ikinä ole täysin valmis, siksi tänäkin päivänä tulee kuljettua kenneleissä ja koulutuksissa oppia hakemassa niin Suomessa kuin ulkomailla.

Olen koulutukseltani eläintenhoitaja, ja olen suorittanut trimmaajan ammattitutkinnon, joten koirien hyvinvointi ja kaunis kohtelu on lähellä sydäntäni. Trimmaan ammattitaidolla kaikenrotuisia koiria leikattavista karvanlaaduista nypittäviin ja pohjavillan poistot ovat yksi erikoistaitoni. Minulle on erityisen tärkeää saumaton yhteistyö sekä koiran että omistajan kanssa, sekä asiakastyytyväisyys. Tavoitteenani on edistää karvaisten ystäviemme hyvinvointia!


Ensimäiset kosketukset trimmaukseen ja turkinhoitoon pääsi syntymään vuonna 2003, kun perheeseemme saapui Tiina Närhi-Jääskeläisen (Afire's) kasvattama amerikancockerspanieli. Monta vuotta meni ihaillessa Tiinan taitavaa työtä, kunnes uskaltauduin itse harjoittelemaan Tiinan kanssa. Myöhemmin into ja palo turkinhoitoa ja trimmausta kohtaan veivät minut muutamaksi vuodeksi Merazure kenneliin, Merja Kämäräisen "kenneltytöksi". Siellä tuli opittua cockerspanielin trimmaus juurta myöten sekä siinä ohessa myös lemmikkitrimmejä ja nypintää. Vuonna 2008 alkaen tulivat Chic Choix Lhasa apsot osaksi elämääni, Juha Kareksen tiukassa ja tinkimättömässä opissa tuli tutustuttua myös moneen eri rotuun ja näiden turkkien työstämiseen, sekä ihmiseen jotka ovat jakaneet omaa tietouttaan oman rotunsa turkinhoidosta ja trimmauksesta.

Viimeisimpänä 2019 alkoi reissut Norjaan Shyloch kenneliin opettelemaan kerrynterrierin oikeaoppista trimmausta Helge Kvivesenin johdolla.

Super kiitollinen kaikille näille huikeille ihmisille, joista osa opastaa edelleen eteenpäin tänäkin päivänä.

Vuosien aikana olen ollut tekemisissä useiden eri rotuisten koirien kanssa mm. Berninpaimenkoirasta cockerspanieliin, lhasa apsosta griffoniin, kerrystä bostoninterrieriin, estrellanvuoristokoirasta amerikan akitaan ja kaikkea siltä väliltä työskennellessäni ja hakiessani oppeja eri kasvattajilta. Koen tämän rikkautena, jo koiran käsittelyn takia. Minulla ei ole ongelma työskennellä pienen eikä suuren koirankaan kanssa. Tällä hetkellä kotonani majailee kerrynterrieri, bostoninterrieri, kingcharlesinspanieli sekä lhasa apsot.

Vankasta koiraharraste pohjasta huolimatta trimmaan myös kissoja.

TrimmaajaopiskelijaAnnika Haverinen.

Opiskelijatyöt -20%

Olen 22-vuotias Hirvensalmelainen trimmaaja-opiskelija. Eläinten parissa olen viihtynyt pienestä asti, ja valmistuinkin eläintenhoitajaksi keväällä 2022. Eniten kokemusta minulla on koirista ja hevosista, joiden seurassa olen pyörinyt melkein koko ikäni. Trimmaaja-opinnot aloitin Salpauksessa keväällä 2022, jota ennen perehdytin itseäni pitkäaikaisen trimmaamoyrittäjän opeissa ja nettikursseilla. Eläinten hyvinvointi ja hyvä kohtelu ovat minulle ensiarvoisen tärkeää, ja niiden periaatteiden mukaan toimin myös työskennellessäni koirien parissa. Tavoitteenani on edistää koirien terveyttä ja hyvinvointia, sekä jakaa tätä tietoa myös teille koirien omistajille. Aion ylläpitää ja kehittää ammattitaitoani aktiivisesti koirien hyvinvoinnin ja trimmauksen parissa, jotta voin taata teille turvallisen ja laadukkaan asiakaskokemuksen.Vapaa-ajalla minut voi löytää urheilukentältä treenaamassa pikajuoksua varten, jossa olen kilpaillut tavoitteellisesti jo yli 10 vuoden ajan. Kotona minua on aina iloisesti vastassa 12-vuotias chihuahua-neitini Chloe.Yhteydenotot:Puhelimitse tai viestillä/WhatsAppilla 044 2544171.

Tassu&Turkin perustaja Yrittäjä/Trimmaaja Merja Kämäräinen

Liikkeen Historiaa:

Pitkäaikainen ja rakas harrastus muuttui työksi kun Trimmauspalvelu Merja Kämäräinen sai alkunsa vuonna 2000. Alkuun tein matkatyötä 10 vuotta työskennellen eri eläinkauppojen tiloissa trimmaamassa Mikkelissä, Varkaudessa ja Jyväskylässä. Ensimmäinen oma liike avattiin Savonlinnan keskustassa vuonna 2002.


Tassu&Turkki-liike perustettiin vuonna 2010 kun ihanteellinen liiketila löytyi keskeltä Mikkeliä. Oma liiketila antoi mahdollisuuden laajentaa ja kehittää koirien timmauspalveluita sekä tarjota laaja valikoima alan erikoistuotteita ja -palveluja.


HARRASTUKSESTA AMMATIKSI :Cockerspanielit ovat kuuluneet elämääni jo vuodesta 1977 lähtien. Varsinainen koiraharrastukseni alkoi vuonna 1987, jolloin ensimmäinen näyttelykoira kotiutui perheeseemme. Siitä se alkoi ja sillä tiellä olen edelleen. Rotu on haasteellinen turkkinsa puolesta ja sitä kautta kiinnostus turkin hoitoon kasvoi ja tietämys syveni. Vuosien varrella perheeseeni on kuulunut myös collie, eurasier, pomerania ja Suomen ajokoira, jotka kaikki ovat omalla tavallaan rikastuttaneet elämääni. Vuodesta 1989 olen opiskellut turkin hoidon niksejä ammattitrimmaajien sekä erirotuisten koirien kasvattajien johdolla. Osa-aikainen työ koirien parissa muuttui päätoimiseksi yrittäjäkurssin suorittamisen jälkeen vuonna 2000. TÄNÄÄN:Täyden palvelun trimmausliike Tassu&Turkki on toiminut Maaherrankadulla vuodesta 2010 ja nykyään saman katon alta löytyvät myös Emmi Pet hammashoidot. Tassu&Turkki on Kainuun ammattiopiston yhteistyökumppani ja mukana kouluttamassa tulevaisuuden osaajia trimmausalalle. Yli kymmenen tuhatta tyytyväistä koira-asiakasta kertovat ainutlaatuisesta osaamisesta, joka koituu asiakkaan iloksi joka päivä.